BEYAZ NERGİS ANAOKULU
Beyaz Nergis Anaokulu Erenkent Mah. TOKİ 4. Cad. 6. Etap Dış Kapı No 30 Ada 226 Parsel 4 EDREMİT/VAN

VİZYON

Anaokulumuzun Vizyonu; • Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçları doğrultusunda okul öncesi dönem çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçları dikkate alınarak, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen, çocuk haklarını koruyan ve aile katılımına verdiği önem doğrultusunda çocukları yetiştirmeyi sürdürmek, • Çocuklar, öğretmenler ve ailelerle ilgili özgün proje, araştırma, aile eğitimi ve katılımı çalışmaları gerçekleştirmek, • Çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak bilim ile iç içe olmalarını sağlayıcı programlar oluşturmaktır.

MİSYON

Anaokulumuzun Misyonu; 3-6 yaş (36-72 ay) arası çocukların millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilkokula hazırlamak, şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır. Ayrıca, MEB’in okulöncesi eğitim programı çerçevesinde, evrensel, bilimsel temelli, sanatsal, spor ve kültürel etkinliklere önem veren, özgün, yaratıcı ve orijinal ürünleri ve fikirleri destekleyen bir eğitim anlayışı ve aile katılımını önemseyen bir yaklaşımla eğitimine devam edebilen bir kurum olmaktır.

BAŞARILAR

Okulumuz Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ´´TEMİZ OKUL, SAĞLIKLI OKUL´´ etkinliği kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan 31.05.2019 tarihinden itibaren 3 Yıl süre geçerli olmak koşuluyla ´´BEYAZ BAYRAK´´ almaya hak kazanmıştır.

İkili Öğretim

Sabah Grubu: 07.30-12.30 Öğlen Grubu: 12.30-17.30

Özel servislerle öğrenciler okula ulaşım sağlayabilmektedir.

Okulumuz Van il merkezine 20 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Van ili Edremit ilçesinde Erenkent Mahallesi Yeni Toki 6. Etap bölgesinde kurulmuştur.

Diğer Hususlar

Okulumuzda 5 adet derslik bulunmaktadır. Sabah Grubunda 5 adet, Öğlen Grubunda 5 adet olmak üzere toplamda 10 sınıfımızda ikili öğretim esasına uygun olarak eğitim verilmektedir.